Nem adja tovább ingyen a város a vívócentrumot

Komoly veszteséget okoz az üzemeltető HMSZ NZrt.-nek az, hogy a Csomorkány SE ingyen használja a Cukor utcai vívócentrumot, ezért a cég levélben tájékoztatta a sportegyesületet: ebben a formában már csak a hónap végéig él a szerződés, február 29-től felmondják.

A határozatot az egyesület elnöke, Kószó Péter juttatta el lapunkhoz a közleményükkel. Az kiderül a határozatból, hogy az egyesület 2015-ben határozatlan időre ingyen kapta meg használatba az impozáns Cukor utcai ingalant. A HMSZ NZrt. hivatalos iratából úgy tűnik, a térítésmentes használatra vonatkozó szerződést most valóban felmondják, arról nem szól az írás, hogy térítés ellenében – és ha igen, ez mekkora összeg – azaz, ha bérleti díjat fizet az egyesület, maradhat-e minden a régiben.

Kószó Péter a közleményükben kitér arra: emiatt a levél miatt hívtak össze a napokban értekezletet, hogy ott a vívó gyermekek szüleit tájékoztassák a helyzetről. Az elnök szerint az eseménnyel kapcsolatban sok félreértés kelt szárnyra Vásárhelyen, holott a szándékuk mindössze annyi volt, hogy a közel hatvan igazolt versenyzőjüknek és az iskolai vívásórák több száz érintettjének elmondják a történteket. Mint írta, tisztában vannak azzal, hogy a város anyagi nehézségekkel küzd, de méltatlannak tartják az ultimátumszerű eljárást. Hozzátette: egyesületük nyitott a párbeszédre.

Csomorkány SEKószó Pétervívócentrum