Nehéz időszakban játszik rangadót a Vásárhelyi Kosársuli

Furcsa és bizonytalan időszakot él a kosárlabdasport is, a koronavírus-járvány alaposan befolyásolja a 2020/21-es szezont. A legfrissebb szabályozások, valamint az MKOSZ döntésének értelmében folytatódhatnak a bajnokságok és az edzések, így az NB I/B Zöld csoportja sem áll le.

Péntek 13-án Tiszaújváros otthonában játszik felnőtt- és U20-as csapatunk, ám reméljük, inkább az ellenfél emlegeti balszerencsés napként ezt a dátumot – három győzelemmel és egy vereséggel álló fiataljaink abszolút esélyesként lépnek pályára az eddig nyeretlen sereghajtó ellen, míg felnőttcsapatunk a pápai vereség után javítana. A feladat nem ígérkezik könnyűnek, az elmúlt két mérkőzését (Pénzügyőr, Győr) behúzó Tiszaújváros veszélyes csapat, két kiváló húzóemberrel, köztük a Kosársuli-legenda Drahos Gáborral.

Nem a legideálisabb felkészülés van a hátunk mögött több szempontból. Először is vesztes meccs után mindig keserűbb a szánk íze, mi pedig mindig nyerni akarunk! A pápai vereség után javítani szerettünk volna a következő fordulóban, de sajnos az Óbudai Kaszások szinte az egész eddigi szezon alatt szenved a sorozatos betegségek miatt, ezúton is kívánok nekik mielőbbi teljes felépülést! Egy bajnoki mérkőzés így kimaradt, ami a pihenés szempontjából jól is jöhet, de élesben azért teljesen más játszani, mint egymás között edzésen. Ez a hét szerda estig a bizonytalanságban telt el a jelenlegi, újonnan bevezetett törvények miatt, borzasztó nehéz időszak ez most mindenkinek, nem csak a sportban dolgozók számára

–  kezdte felvezetőjét Tóth Tamás, a csapat vezetőedzője.

Jelen állás szerint pénteken este Tiszaújvárosban lépünk pályára. Meg kell küzdenünk a hosszú utazással és a kellemetlen játékstílussal szemben is. Ismerjük az ellenfelünket, a bajnokság két talán legeredményesebb és a legjobb statisztikai mutatókkal rendelkező játékosával áll fel az amerikai légiós Martin Jake, illetve az exvásárhelyi Drahos Gábor személyében. Csak hogy ezt a sportot öt ember játssza, így mi csapatszinten szeretnénk jobban teljesíteni, merőben más a taktikánk. A szezon előtt az ellenfelünk edzője  a feljutást sem tartotta lehetetlennek a saját csapatától, hazai pályán mindenkire veszélyesek évek óta.  Javuló formát mutat a Tiszaújváros, egyre eredményesebbek.Sérültünk, betegünk nincs továbbra sem, így izgalmas mérkőzésre van kilátás. Már annak is nagyon örülünk, hogy pályára tudunk lépni, ennek minden percét ki szeretnénk használni és ki szeretnénk élvezni. Egyértelműen csak a győzelemmel lennék elégedett, nagyon bízom a csapatban, megteszünk mindent a siker érdekében!

– mondta a tréner.

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK-Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés november 13-án, pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik. Előtte, 16 órától az U20-asok csapnak össze.

Vásárhelyi Kosársuli