Négyen haltak meg, a súlyos betegeket Budapestre szállítják

3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Két kiemelt budapesti kórházba szállítják az új, súlyos koronavírusos betegeket.

Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 56%-a budapesti vagy Pest megyei. 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Csongrád megyében 108-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma.

A kormányzati oldalon publikált közlemény szerint hétfőn Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatást küldött minden kórház és az Országos Mentőszolgálat számára a járvány mostani szakaszában a koronavírus-fertőzöttek kórházi beutalási rendjére vonatkozó tudnivalókról az egységes végrehajtás érdekében.

Tekintettel arra, hogy az igazolt koronavírus-fertőzöttek és a kórházi ellátást igénylők száma fokozatosan csökken, a kórházak tehermentesítése és a kórházi ellátások fokozatos visszaállítása érdekében a járvány kezdeti szakaszán megszokott beutalási rend tér vissza, miszerint a két kiemelt kórházba – a Szent László Kórházba és a Korányiba – szállítják az új, súlyos állapotú koronavírusos betegeket.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)