Negyeddöntőt vívna Papp Jázmin az Eb-n

Nyolc közé szeretne jutni egyéniben a ma kezdődő újvidéki Európa-bajnokságon a Csomorkány SE 15 éves tőrvívója, aki csütörtökön lép pástra. Ha sikerül, a csapatverseny során és a világbajnokságon is csörtézhet.

Két éve Wolf Eszter, ezúttal pedig Papp Jázmin képviseli a hódmezővásárhelyi vívósportot a magyar utánpótlás válogatottban, amelynek tagjai mától Szerbiában versenyeznek. A Bethlen Gábor Református Gimnázium kilencedikes diákja a többi női tőrvívóval együtt szerdán utazik ki a kadet és junior Európa-bajnokságra. 

– Öt éve kezdtem el a vívást, de közben atletizálok is, és igazából sokáig nem kristályosodott ki, melyik sportágra helyezzem a hangsúlyt. Az utóbbi időben megfogalmazódott bennem, hogy lehet, inkább a vívást kellene választanom – nyilatkozta lapunknak Papp Jázmin, aki azt is elárulta, az Eb-részvétel hatalmas löketet adott számára, illetve másrészről Héjja Antal elvesztése nagyon megrázta, Tóni bácsitól rengeteg támogatást kapott az atlétikában. 

– Nyáron végig atletizáltam, nem igazán volt pihenőm. Ősztől hetente egyszer részt vettem Budapesten a válogatott keretedzésén, ahova a korosztályos ranglista élmezőnyét hívják meg. Az elmúlt héten háromszor pedig a fővárosi Törekvés csapatához jártam föl tréningezni, hogy minél jobb formába lendüljek az újvidéki verseny előtt. Mindezt nem könnyű összeegyeztetni az iskolával, sokat kell pótolni, igyekszem mindenhol megfelelni az elvárásoknak – tette hozzá Jázmin. Utóbbi megjegyzése annyira igaz, hogy pénteken Jó tanuló – Jó sportoló elismerést vehetett át. 

– Úgy érzem, hogy sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, biztosabban érzem magamat a páston. A legjobb nyolc közé jutást tűztem ki célul egyéniben, de annak is örülnék, ha jól érezném magam aznap, mert mindent beleadtam. Egyelőre a csapatban tartalék vagyok, viszont bízom benne, hogy jól sikerül az egyéni megmérettetésem, s akkor bizonyára  a csapatversenyen is szerephez jutok. Amennyiben be tudnám verekedni magam a negyeddöntőbe, a világbajnokságra is mehetnék március végén, Dubaiba.   

Csomorkány SEEurópa-bajnokságMagyar VálogatottSzerbiavívás