Négy óvoda is megújul Vásárhelyen

Az önkormányzat nemrégiben négy óvoda felújítására szerződött. A vállalkozóknak még szeptember elseje előtt el kell készülniük a legtöbb munkálattal.

A Malom utcai óvodánál már gőzerővel zajlik a munka, itt többek között napvitorlákat is szerelnek fel az udvarra a munkások. Ennek az óvodának, illetve az Észak utcai óvodának a felújítását a szegedi székhelyű Miksi Bau Kft nyerte el. A Malom utcai ovinál kisszínpad is épül majd a régi, használaton kívüli pancsolóból, az óvoda rossz állapotú teherkapujának javításával pedig már végeztek is. Ugyanez a vállalkozó az Észak utcai óvoda külső homlokzatát javítja majd ki, és renoválják a vizesedő falakat. A Klauzál utcai óvoda új térburkolatot fog kapni, és ugyanitt szeptemberig megújulnak a csoportszobák is. A negyedik óvodánál, az Oldalkosár utca 4. alatt, pedig falfestés, vakolás vár a munkásokra. Az összesen ötmillió forint értékű beruházást a vállalkozók igyekeznek augusztus 31-ig befejezni – mondta el a VTV-nek Molnárné Kőfalvi Ágnes, az önkormányzat projektmenedzsere.

Márki-Zay Péter polgármester a szerződések aláírása után hangsúlyozta: Hódmezővásárhelyen mindig is nagy hangsúlyt kaptak a gyermekekhez kötődő beruházások, hiszen nagyon fontos, milyen körülmények között töltik idejüket a legifjabbak az oktatási-nevelési intézményeinkben.

Nemcsak az óvoda, az iskola szolgálja ezt a célt, hanem a Vásárhelyen most épülő új játszóház, a strand csúszdái és a játszótér-felújítások is – emelte ki a polgármester a VTV-nek.

Azt hiszem, nagyon sokat tettünk azért, hogy jó legyen gyermeket nevelni Hódmezővásárhelyen.

óvodafelújításóvodákVásárhely