Négy fecskelakás kulcsait adták át kedden Vásárhelyen

Kedden délután újabb négy fecskelakás kulcsát vehette át négy vásárhelyi fiatal család a Csengettyű-közben. A párok kérdésünkre egyöntetűen azt mondták, nagy lehetőségként élik meg ezt a segítséget, és öt év után mindannyian saját ingatlant vennének.

Tegnap délután a HVSZ Ingatlankezelő Részegységének munkatársa, illetve a polgármesteri hivatal egyik jogászának jelenlétében adták át újabb négy párnak – akik közül többen gyermekesek – a kulcsot Csengettyű-közi, harmadik, hatodik, vagy hetedik emeleti lakásukhoz. Ők azok, akik a fecskelakás-pályázat keretében legutóbb otthonhoz jutottak Vásárhelyen. A kettő, illetve 2 +1 szobás lakások után a most beköltözőknek nem kell bérleti díjat fizetniük, viszont feltétel, hogy havonta 65 ezer forintot félretegyenek egy erre elkülönítette számlára. A fiatalok maximum ötéves időtartamra kapják meg új otthonukat, ezalatt spórolhatnak saját lakásra. A fecskelakás után pedig csak a rezsiköltséget kell megfizetniük.

Az egyik pár két év körüli kisfia, Dani máris boldogan vette birtokba leendő szobáját, a szépen felújított fürdőszobában pancsolás lehetőségének pedig különösen örült.

Eddig albérletből albérletbe költöztünk, ezért nagy jelentőséggel bír számunkra, hogy kaptunk egy olyan lehetőséget, amivel tényleg meg tudunk indulni, és remélhetőleg saját ingatlanhoz jutunk a segítségnek köszönhetően

– mondta el a kisfiú apukája, Krucsai Gergő, aki ezt kiegészítette még azzal: reméli, hogy a pénz, amit most félretesznek, öt év múlva még érni fog valamit. Ő és a felesége a város nyugodtsága miatt legszívesebben a későbbiekben is Vásárhelyen maradnának, bár Szegeden is laktak már albérletben.

Nagyon örülünk, és nagyon vártuk, hogy láthassuk a lakásnak a mostani, kész állapotát, mert ugye csak akkor láttuk még, amikor a felújítások voltak

– mesélte lelkesen egy fiatal anyuka, Tóthné Nóbik Lilla, aki szintén a szerencsések egyike. Elárulta azt is, a későbbiekben kertes házba szeretnének költözni kisfiukkal együtt, ennek a célnak az eléréséhez pedig nagyon jó segítség a fecskelakás.

Csengettyű-közfecskelakásHVSZingatlanIngatlankezelőlakásVásárhely