Negatív lett az Észak utcai óvópedagógusok tesztje

Hódmezővásárhelyen az elsők között az Észak Utcai Óvoda munkatársai eshettek át a csoportos mintavételen. Nyolc dolgozó vetette alá magát az antigén gyorstesztnek és valamennyiük eredménye negatív lett ma.

Ez az intézmény is része a 12 telephellyel működő Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvodának, ahol valamennyi egységben megtörténik a kormány által kezdeményezett, helyben történő mintavétel. Ezzel a városban is elindult az a csoportos tesztelés, amelyet a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal koordinál, hogy még időben kiszűrjék az esetleges fertőzéseket.

Borsiné Csontos Ilona intézményvezető a Vásárhelyi Televíziónak elárulta: a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda mind a 12 telephelye él a helyben történő mintavétel lehetőségével. Olyan nagy arányú a részvételi hajlandóság, hogy a több mint 130 óvópedagógusból mindegy 110-en vállalják önként a pár perces beavatkozást, amely mostantól heti rendszerességgel ismétlődik. Azért nem mindenki, mert négy óvoda kénytelen átmenetileg szüneteltetni működését: az Oldalkosár utca 4. szám alatti, a Szabadság téri, a Pál utcai és a Klauzál utcai.

Kovács Gabriella, az Észak Utcai Óvoda óvodapedagógusa nagyon örült ennek a lehetőségnek, mert meglátása szerint hatalmas felelősség van rajtuk. Főleg azért, mert gyerekcsoportokkal dolgoznak és nemcsak magukért, hanem értük, családjaikért és egymásért is felelnek. – Nagyon sokszor hallani azt, hogy tünetmentes a vírus, ezért pláne örülök annak, hogy tisztában lehetek vele, hogy fertőző vagyok, vagy sem – fogalmazott a televízió stábjának.

Végre megtörtént a tesztelés, mert szerintem mindenkinek jobb, ha tisztában van vele, hogy egészséges-e, ez a családjára, környezetére nézve is fontos

– vélekedett Vastag Ildikó óvodapedagógus. Azt üzente azoknak, akik még nem estek át a tesztelésen, hogy semmi félnivalójuk nincs – egy picikét kellemetlen, de teljesen kibírható. Ő nagyon elítéli azokat, akik elutasítják ezt a lehetőséget, mert eddig azon ment a vita, hogy miért nincs tesztelés.

A beavatkozás mindössze pár percet vett igénybe és az eredményre sem kellett sokat várni, csupán negyedórát.

Borsiné Csontos IlonaÉszak utcaHódmezővásárhelyKoronavírus-világjárvány (COVID-19)óvoda