Ne higgyen a propagandának – Márki-Zay Péter mondatát ismét kifacsarták

Egy nagyon rövid videóban szemlélteti Márki-Zay Péter a propaganda működését, ami így a pedofil-botrány után felerősödni látszik.

A propaganda-gyárban Márki-Zay Péter mondata egészen furcsa értelmet nyert, még a nemzet feljelentője is tett arról, hogy a hatóságok se maradjanak tétlenül. Tényi István ugyanis közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tett feljelentést. A volt fideszes politikus a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz fordult, miután a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) szombati kampánynyitó eseményén Márki-Zay Péter azt mondta, hogy a kormánypárt tagjai rettegnek a bukástól, mert „attól félnek, hogy lógni fognak”. Tényi István úgy véli, ez a kijelentés már átlépte véleménynyilvánítási szabadság kereteit.

A kedden megjelent videóban az elhíresült mondat eredetijét is meghallgathatjuk, ami így hangzik:

A videóban feltevődik a kérdés, hogy vajon Orbán Viktort is feljelentik-e erőszakos uszításért azokért a mondataiért, „Az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani, vagy miszlikbe kell őket vágni.” Ezt egyébként Orbán Viktor akkor mondta, amikor bejelentette – egyfajta reagálásként K. Endre kegyelmi ügyére, hogy alkotmányt fognak módosítani.

Márki-Zay Péter videójával a kettős mércére és a propaganda működésére hívja fel a figyelmet.

Márki-Zay PéterpropagandaTényi István