Navracsics Tibor szerint Lázár János miniszter szeretne lenni

A frissen mandátumot szerzett képviselő Fiala János KeLjfeLjancsi című rádióműsorában mondta, hogy Lázár János szeretne az új vidékfejlesztési miniszter lenni. Ahogy arról korábban mi is írtunk, Orbán Viktor nem zárta ki egy miniszteri tárca lehetőségét Lázár János felé, akivel kapcsolatban viszont olyan hírek is vannak, hogy inkább Hódmezővásárhely körzetére és Mezőhegyesre koncentrálna a parlamenti munka mellett.

Az Index vette észre, hogy Navracsics Tibor, Veszprém megye 3. számú egyéni választókerületének április 3-án mandátumot szerzett képviselő-jelöltje azt mondta Fiala János műsorában, hogy Lázár János lesz a vidékfejlesztési miniszter. A műsorban ez 1.04.39-nél hangzik el az a bizonyos mondat.

Ebben Navracsics azt mondta, egy, Fiala Jánossal más témában folytatott vitájuk kapcsán, hogy a műsorvezető kérdezze meg Lázár Jánostól, hány négyzetméter egy hektár (Fiala előtte mondta, hogy nem tudja a váltószámot), ugyanis Lázár akar vidékfejlesztési miniszter lenni.

Arról írtunk korábban, hogy körülbelül május végén alakulhat meg az új Orbán kormány. Azt is írtuk, hogy Orbán Viktor a múl szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre felelve nem zárta ki azt, hogy Lázár újra szerepet kapjon a következő kormányban, bár Lázár János egyelőre, amellett, hogy leülne erről Orbánnal tárgyalni, nem ebben gondolkodik, mert Mezőhegyesen kukoricavetés lesz, valamint kancáik éppen szép csikókat várnak.

Fiala JánosLázár JánosNavracsics Tiborvidékfejlesztési miniszter