Napi húsznál is többen igénylik a LED-es égőket a nyugdíjas szövetségnél

Péntek délután 4-ig a Németh László Városi Könyvtárban segítenek a nyugdíjas szövetség tagjai a LED-csereprogram pályázata internetes feltöltésében. A képen ezt Oskovics György teszi meg éppen.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, az országos programhoz csatlakozott Vásárhely, így az itt élőknek – kortól és jövedelmi viszonyoktól független – is lehetőségük van arra, hogy egy hónapon át, legkésőbb most péntek délután 4-ig beadhatják az igényüket, de csak online, az energiatakarékos LED-es égőkre. Az igénylőnek a regisztrációhoz vásárhelyi lakcímkártyája, személyi igazolványa és villanyszámlájára van szüksége a kitöltéshez. Ez utóbbiban a Nyugdíjas Szövetség segíti mindazokat, akik koruk, vagy egyéb akadályoztatásuk miatt ezt maguk az interneten nem tudják megtenni.

– Az energiatakarékosság miatt szeretném a LED-es égőket, melyeknek jobb is a fénye, mint a fénycsöveknek vagy a régi wolframszálasnak. És tizenegy-néhányat kértem. Amikor utoljára néztem, 2300 forint körül volt, amilyen kellene – mondta Szabó Mihályné, aki elárulta, hogy havi 8-9 ezer forint a villanyszámlája, igaz ő havi átalányt fizet és heti öt alkalommal is használja a mosógépét, ugyanis ő mossa a fia munkaruháit.

Kissné Urgyán Mária elnök és segítői most péntekig (minden nap délután 1 és 4 között) a Németh László Városi Könyvtár olvasótermébe várják mindazokat, akik szeretnének ingyen LED-es égőket kapni. A nyugdíjas szövetség a városban működő nyugdíjas klubok tagjait már korábban tájékoztatták a lehetőségről és kiosztottak mintegy ötszáz adatlapokat is, melyek minden rovatát ki kell tölteni.

A könyvtár olvasótermében péntekig naponta 1 és 4 óra között lehet segítséget kérni a nyugdíjas szövetség elnökségi tagjaitól

– Átlagosan napi húsz-huszonkét nyugdíjas keres fel bennünket, kérve a segítségünket abban, hogy bekerüljenek az ingyenes LED-csere programba, ez a mostani a negyedik hete, hogy felkereshetnek bennünket. Azt szeretnénk, ha a fiatalabbakat otthon igényelnék az izzókat, hiszen ahhoz egy internetes oldalt kell kitölteniük, s fel kell tölteniük a személyi igazolványuk, a lakcímkártyájuk mellett a villanyszámlájukat is. A feltöltés után visszajön a regisztrációs lap, majd a szerződés is, melyen az is látszik, hogy az igénylő hány égőt kap az adott háztartás – mondta Kissné Urgyán Mária.

A feltöltésben Kun Tamás a Corvin, Oskovics Viktória, a Németh László gimnázium, illetve Molnár Márton, Kis Gergő és Sütő Ákos, a Bethlen gimnázium diákjai segítik a nyugdíjas szövetség elnökségét.

Az izzókat szeptembertől kapják meg sikeresen pályázók.

izzócsereKissné Urgyán MáriaKönyvtárLED