Nagyot fordult a világ a lányokkal

A szezon legfontosabb mérkőzése következik a HLKC számára: a listavezető Algyőhöz látogatnak szombaton. A meccs zártkapus lesz.

Az NBII-es női kézilabda bajnokság dél-keleti csoportjában a bajnoki cím várománya az Algyő, amely a tavaszi mérkőzéseket tekintve épp úgy százszázalékos, mint a HLKC.

A derbi előtt Török Gabriella, a vásárhelyi együttes játékosa latolgatta az esélyeket. „Januárban, mikor elkezdtük a felkészülést, talán egyikünk se gondolta volna, hogy ennyire össze tud kovácsolni minket a kialakult helyzet! Nincs rajtunk nyomás, megbeszéltük egymás között, legyen az a célja mindenkinek, hogy hozza ki magából a maximumot. Amit tudunk, azt csináljuk meg és tegyünk meg mindent egymásért és a győzelemért. Eddig szerencsére ez bejött! A csapattól az Algyő elleni meccsen is ugyanaz várható el, mint eddig. Koncentráció, fegyelem, és ami a legfontosabb: a szívünk visz előre minket. Az biztos, hogy nem fogunk a megijedni ellenfelünktől! Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de nincs rajtunk nyomás, és tudjuk milyen a győzelem íze.”

Dankó Ervin vezetőedző: „A téli időszakban a játékoskeretben történt változások miatt a célkitűzésünk az volt, hogy a középmezőnyben megragadjunk és ott végezzünk. Ehhez képest nagyot fordult a világ, hiszen azóta látjuk, hogy ennél biztosan előrébb fogunk végezni. Ez a lányokkal közös munkának köszönhető, ők teremtették maguknak ezt a helyzetet, keményen megdolgoztak ezért. Sorsdöntő volt a Gyula elleni mérkőzés, amit jó játékkal sikerült megnyerni, az azóta eltelt három fordulóban a csapattal nem akartunk terhet rakni a lányokra. Nem várjuk el magunktól a győzelmet, persze minden meccset szeretnénk megnyerni. Mindenesetre mi nem úgy készülünk, mint az Algyő. Szerintem ráadásul ez a mérkőzés kicsit túl van lihegve. Semmi sem változott. Az Algyő az esélyese ennek a csatának, rengeteg okból, más a játékoskeret, mások a célok. Természetesen pontokért lépünk pályára, de ha nem nyerünk, akkor sincs baj.”

A nézők távolmaradása kapcsán a szakvezető hozzátette: „A mi szempontunkból ez óriási hátrány. A Blue Front és a szurkolóink nagyon sokat segítenek. Amikor picit megakad a szekér, mindig plusz erőt kapunk a lelátóról. Ráadásul ez a meccs zárt kapuk mögött nem lesz igazi rangadó. Más hangulatú meccs lesz, ami talán az Algyő számára lehet előnyös. Úgy gondolom, hogy ha a nézők ott lehetnének, akkor mi érezhetnénk magunkat hazai pályán a szurkolóinknak köszönhetően”

A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

kézilabda