Nagymágocson tart tájékoztatót az orosházi kórház

Ennek előzménye, amiről a Hódpressen is beszámoltunk, miszerint nem megszűnt, hanem hivatalosan ,,szünetel” a szülészet-nőgyógyászati fekvő beteg osztály Szentesen. A nagymágocsi érdeklődőket január 13-án várja tájékoztatásra az orosházi kórház.

2023 január elsejétől nem lehet szülni Szentesen, a kismamáknak a hódmezővásárhelyi, a szegedi vagy a kecskeméti kórházakat jelölték ki. Ugyanakkor Nagymágocsnak Hódmezővásárhely 29 kilométerre van, de Orosháza csak 17-re.

Vélhetően ennek nyomán az orosházi Dr. László Elek Kórház úgy döntött, tájékoztatást tart a lehetőségekről a községben élőknek. Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere arról számolt be, az anyukákat, apukákat, védőnőket és érdeklődőket a Nagymágocsi Művelődési Házba várják 2023.január 13-án, pénteken 17 órakor. A találkozó célja, hogy megismertessék az orosházi kórház szülészeti osztályát és az ottani ellátás során igénybe vehető szolgáltatásokat.

A tavaszi kampányban a kormánysajtó azzal támadta Márki-Zay Pétert még miniszterelnök-jelöltként, hogy vidéki szülészeti osztályokat zárnának be, ha ők nyernék a választást. Ehhez képest Makón lassan 3 éve nincs szülészet, Szentesen pedig decemberben derült ki, hogy szünetel az osztály.

Márki-Zay PéterNagymágocsOrosházaSzentesszülészettájékoztatás