Nagy tömeg előtt gyúlt meg az első adventi gyertya

Vasárnap délután 5 órakor Márki-Zay Péter polgármester meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát és megnyitotta az adventi vásárt.

Gyertyagyújtás előtt pár gondolatot osztott meg az egybegyűlt tömeggel. Elmondta, ahhoz, hogy a valódi szeretetet átéljük és megtapasztaljuk, nem kellenek kastélyok, milliárdok vagy luxusautók, mert apró dolgokkal, cselekedetekkel meg tudjuk élni a valódi szeretetet.

– mondta a polgármester, majd felelevenített pár példát, amivel a vasárnapi ételosztáson találkozott. Elmondta, két egymástól független ember is elmondta neki, hogy ezen a héten még nem evett meleg ételt. Mesélt arról a néniről, aki mozgáskorlátozott és ahhoz a mopedjéhez sem tud eljutni, amivel mozoghatna a városban. Beszélt arról az embertársunkról is, akinek már az is óriási segítség lenne, ha valaki segítene megtisztítani az ablakait. A polgármester kiemelte: a nagyon apró segítséggel nagyon nagy jót lehet tenni.

Bajnai István kanonok, a Szent István Király templom plébánosa mondott elmélkedést, beszédében kiemelte, az adventi időszakban nagyon fontos, hogy a mindennapok rohanásában szakítsunk időt a lélekben való karácsonyvárásra is, hiszen az nagyon fontos, hogy a „szívekben legyen karácsony”.

A gyertyagyújtást követően a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda Klauzál utcai telephelyének Süni nagycsoportosai a Gyeratyaláng című műsorral kápráztatták el a jelenlévőket, majd Gulyás-Szabó Gergely és Tamás Áron előadásában hallhattunk népies és karácsonyi dallamokat.

Az adventi vásár megnyitóján elhangzott: idén körhinta és dodzsem áll rendelkezésre a szórakozni vágyók számára, amelyeket naponta egyszer városkártyával ingyenesen lehet használni. A Hősök terén pedig jégpályát állítottak fel, amint az időjárás engedi, használhatják a korizók.

adventadventi gyertyabajnai istvánelső gyertyagyertyagyújtásHódmezővásárhelyMárki-Zay Pétervásárhelyi hírek