„Nagy találkozás” Szekeres Adriennel és László Boldizsárral a BFMK-ban

Március 24-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban közös koncertet ad Szekeres Adrien és László Boldizsár.  Klasszikus és könnyűzenei slágereket egyaránt felvonultat majd a két énekes. László Boldizsár “Boldi” egyébként szinte hazajön hozzánk, hiszen szoros szálak fűzik Vásárhelyhez.

„A felejthetetlen decemberi koncertem után újra a vásárhelyi közönségnek énekelek. Várunk mindenkit László Boldizsárral. Lesznek nagy mélységek, magasságok, nevetés és pezsgés. Gyertek!” – invitál Adrien közösségi oldalán.

László Boldizsár „Boldi” a jazz-zel kezdett, a Cotton Club Singers énekese és frontembere volt 15 évig, egészen 2009-ig. Csak ezután tért át az opera műfajára, első tanítómestere Magyarország egyik legismertebb énektanára, Sík Olga volt. Hamar bebizonyította, hogy az operaszínpadokon is legalább annyira otthon van, mint a jazzben, számos díjat, elismerést kapott, köztük a Magyar Állami Operaház legrangosabb díját: az Operaház Kamaraénekese lett a 2017-2018-as évadban. 


Szekeres Adrien ugyanúgy a jazz műfajából érkezett, hiszen a ’90-es években még egy jazz-zenekarban énekelt. Azóta a repertoárja már sokkal szélesebb, könnyű- és komolyzenei műfajokban egyaránt jártas. Boldival az köti össze, hogy pályájuk elején ugyanahhoz az énektanárhoz, Sík Olgához jártak. Olga néni, ahogy őt mindenki hívta, olyan nagy énekeseket nevelt ki, mint Pitti Katalin, Zorán vagy Presser Gábor. Boldi és Adrien bár pályájuk elején sok közös növendék koncerten énekeltek együtt, azóta másfelé vezettek útjaik. A közelmúltban kezdődött újra a közös karrier, az utóbbi időben több nagyvárosban adtak teltházas koncerteket.

Erre az újbóli egymásra találásra utal a koncert címe is, Presser Gábor különleges dala, a “Nagy találkozás”. Az est során számos szóló mellett olyan duettek is elhangoznak majd, ami mindkettőjük számára kirándulás lesz: Bolditól hallhatnak könnyűzeneit, ugyanúgy, mint Adrientől klasszikus stílusú megszólalást is. Természetesen nem maradhatnak el Andrea Bocelli nagy duettslágerei sem.

László Boldizsár egyébként szinte hazajön ide, a Dél-Alföldre, hiszen sokáig élt Szegeden, szegediként pedig számtalanszor Vásárhelyre járt családjával kikapcsolódni. “A babysitterünk, Anita, vásárhelyi, hozzá annyira ragaszkodunk, hogy amióta elköltöztünk Pest mellé, Anita azóta is sűrűn jár nálunk, ő tanította nagyon sok dologra Gréti lányunkat” – árulta el Boldi, aki ehhez még azt is hozzátette, van kedvenc helyük is Vásárhelyen, méghozzá a Bagolyvár. 


Jegyek kaphatók a BFMK pénztárában, nyitvatartási időben, illetve online itt.

(X)

BFMKBoldiLászló BoldizsárNagy TalálkozásSík Olgaszekeres adrienVásárhely