Nagy jövő vár a vásárhelyi ökölvívóra, Kiss Aurórát a szakma nagyjai is dicsérik

Bronzérmes lett Egerben Kiss Auróra. A hódmezővásárhelyi Box Klub versenyzője 12 nemzet 244 ökölvívója közül az 51 kg-os súlycsoportban léphetett fel a dobogó 3. fokára. Edzője szerint nagy jövő vár rá, a szakma nagyjai jó mozgású, tehetséges sportolónak látják a hódmezővásárhelyi lányt.

A 70. Bornemissza kupán két mérkőzésen magasabb súlycsoportba tartozó ellenfeleit  pontozással verte meg a bokszoló, úgy is, hogy a kupa előtt csak 5 edzésen tudott részt venni a koronavírus járvány miatt. Edzője a 48 kg-os lányt bátran indította el az 51 kg-os súlycsoportban:

Az ökölvívásban nagyon fontos a súly, két -három kilónként növekszik a csoport, fontos, hogy ki- hány kiló. Az a legfontosabb, hogy az adott sportoló bele legyen erősödve abba a súlyba

-mondja az edzője, Szalkai Edina.

Mestere szerint fontos volt, hogy tapasztalatot szerezzen a 17 éves öklöző az eggyel magasabb súlycsoportban. A 48-kg-os lány, a nála 3 kg-val nehezebb sportolókkal vívott a nemzetközi versenyen, ráadásul úgy, hogy 1,5 évet ki is hagyott a sportkarrierjében:

Nagyon jó sportembernek tartom. Sok visszajelzést kaptam, hogy nagyon jó mozgású sportolónak látják, és nagy összhangot vettek észre sportoló és edző között

-mondja egyesülete tagjáról Szalkai Edina.

Edzője a szárnyai alá vette a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató lakásotthonában élő fiatal sportolót. A szervezet teljes mértékben támogatja Aurórát abban, hogy minél nagyobb sikereket érhessen el a bokszban, a lány számára a sport nagyon sokat jelent:

Igazából megkönnyebbülés, mert ha volt egy nehéz napom, lemegyek az edzésre és kiadom magamból

-mesél arról Auróra, hogy mit ad neki a sport.

A Hódmezővásárhelyi Boksz Klub fiataljának a következő nagyobb megmérettetése szeptemberben lesz, amikor az Országos Bajnokságon lép majd a kötelek közé.

bokszHódmezővásárhelyKiss AuróraSzalkai Edinatehetség