Nagy buzgalommal szavaznak a mártélyiak

A választásra jogosult 1039 helybéli közül délután 5-re már 575-en (ez a választásra jogosultak 55,3 százaléka) leadták szavazatukat a két választókör egyikében.

Délelőtt 9 óráig a két szavazókörben összesen 135-en járultak az urnákhoz, ez a választásra jogosultak 12,99 százaléka, délután 1 óráig az 1. körzetben, azaz a községházán berendezett szavazókörben 272-en, míg az általános iskolában működőben 131-en voksoltak. Azaz reggel 6 és délután 1 óra között összesen 403-an szavaztak. Ez a szavazásra jogosultak 38,78 százalékát jelentette. 3-ig a két szavazókört 486-an keresték fel összesen a két szavazókör egyikét.

A mártélyi választók aktivitása a következő két órában sem csökkent, hiszen – mint azt Karsai Évától, a helyi választási iroda elnökétől megtudtuk: 5 óráig a két szavazókört összesen 575-en keresték fel, ez a választásra jogosultak 55,3 százalékát jelenteti.

A választás eredménye, a szavazatok összeszámolása után, ma este 9 óra körül várható.

A választáson rendkívüli esemény is történt: egy mozgóurna iránti kérelmet el kellett utasítania a helyi választási bizottságnak, mert a kérelmező nem szerepelt egyik választókörben sem a választásra jogosultak hivatalos névjegyzékében.

ambrusMártélyputzrészvételvaálasztásvoks