Nagy a csönd a vásárhelyi honvéd középiskola építése körül

Februárra kellett elkészülnie az Ady Endre utcára megálmodott intézmény terveinek, mégsem írták még ki a közbeszerzést a kivitelezésre. Megkérdeztük a Honvédelmi Minisztériumot.  

A 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése, ezek azok a legfontosabb gazdaságpolitikai irányok, amelyeket számokba foglaltak – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlésben, a 2023-as költségvetési törvényjavaslatot ismertetve.

Ezért találtuk indokoltnak, hogy utánajárjunk, hol tart a vásárhelyi honvéd középiskola és kollégium építése – ez a projekt is része a Modern Városok Programnak, amelyre a 2023. évi állami költségvetésben mindössze 23,3 milliárd forint jut. Lapunkban egy éve beszámoltunk róla, hogy 87 milliós ajánlatával az EHH Project Ingatlanforgalmazó Kft. nyerte a tervezési feladatokra kiírt versenyeljárást: 2022. februárjára kellett elkészülni a 6200 négyzetméteres ingatlan műszaki dokumentációval. 

Azóta csak annyi hír látott napvilágot – mégpedig a Magyar Nemzetben idén februárban -, hogy vélhetően 2024. szeptember elsején a volt Démász-telephelyen megvalósításra váró új épületegyüttesben folytathatják az oktatást, nevelést. Addig a kollégiumot a vásárhelyi helyőrség nőtlenszállójában rendezik be, a közismereti és szakmai képzéshez a bent lakáshoz közeli középiskola biztosít helyszínt. Arról is hírt adtunk, hogy 19 állást hirdetett meg a honvéd középiskola.

Tíz nappal ezelőtt levelet küldtünk a Honvédelmi Minisztériumnak, és abban arról érdeklődtünk:

  • ahogy azt ígérték, megindulhat-e még idén az építkezés az arra kijelölt területen? 
  • van-e bármilyen tényező, ami miatt 2024 szeptemberénél későbbre csúszhat az új honvéd középiskola és kollégium átadása?

Megkeresésünkre nem érkezett válasz.

Hódmezővásárhelyhonvéd középiskolaHonvédelmi Minisztérium