Műemlékvédett épületen hirdeti magát a vásárhelyi Fidesz

Olvasóink hívták fel a figyelmünket arra, hogy a helyi Fidesz a Rapcsák András utca 13-15. szám alatti, sarki, műemléki védelem alatt álló épületén helyezte el több választási plakátját, amely súlyosan sérti a választási eljárásról szóló törvény több pontját is.

„Csak Vásárhely” – hirdeti magát a helyi Fidesz – műemlékvédett épületen. A sarokkupolás emeletes polgárház 1987 óta áll műemlékvédelem alatt, ahogyan az az Építési és Közlekedési Minisztérium bárki számára hozzáférhető hatósági nyilvántartásából lekérdezhető.

Forrás: e-epites.hu

Az e-közmű oldalán a cím egyértelműen beazonosítható.

Forrás: e-epites.hu

A választási eljárásról szóló törvény 2. §-ban írják le a választási eljárás alapelveit, laikus véleményünk szerint ennek e) pontját – „jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlást” – bizonyosan sértik a kihelyezett plakátok.

Ugyanennek a törvénynek a 144. § 5. pontja szerint

A vásárhelyi Fidesz az utóbbi napokban több választási kifogással is élt ellenfeleivel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeivel kapcsolatban.

Úgy tűnik, a fideszesek figyelmét elkerülte, hogy jogsértést követnek el azzal, ha műemlékvédett épületet plakátolnak tele.

Fideszjogsértésműemléki védettműemlékvédelemplakátrapcsák andrás utcaVálasztásVásárhely