Mozdonnyal ütközött a fáradt sofőr – vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki egy teherautóval behajtott az átépítés alatt álló vasúti átjáróba, ahol összeütközött egy mozdonnyal.

A vádirat szerint a férfi még 2023. február 6-án éjjel 2 óra körül közlekedett tehergépkocsijával az egyik vármegyebeli kistelepülés belterületén, ahol a vasúti átjáró átépítése miatt a forgalmi rend megváltozott. Erre többszörös jelzőtáblákkal, sebesség korlátozással hívták fel a közlekedők figyelmét, s láthatósági mellényt viselő jelzőőr is szolgálatot teljesített. A sofőr a vasúti átjáró megközelítése és az azon való áthaladás során fáradtságából eredő figyelmetlensége miatt nem vette észre a jelzőőr tiltó jelzését és a mozdonyból, valamint 19 tehervagonból álló szerelvény elé hajtott.

A mozdonyvezető vészfékezése ellenére a tehergépkocsi a mozdony elejével ütközött és a vasúti töltés mellé sodródott, míg a vasúti szerelvény mintegy 135 méter múlva állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt, a mozdony és a tehergépkocsi eleje rongálódott meg. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

BalesetCsongrád-Csanád megyeférfimozdonySzegedi Járási Ügyészségvádemelés