Motorosoknak tartottak közlekedésbiztonsági napot – videóval!

Szombat délelőtt a rendőrség szervezésében fejleszthették közlekedésbiztonsági ismereteiket a motorosok, a Kodály Zoltán utca Európa park melletti szakaszán és a Nyugdíjas Lakópark előtt, a Pető Ferenc utcán kihelyezett akadálypályán végighaladva. A kiérkező motor nélküli kerékpárosoknak és rollereseknek pedig a rendőrség alkalmazottai segítettek járművüket a bikesafe-oldalon regisztrálni.

Az ideális időjárási körülmények között szép számmal jelentek meg klasszabbnál klasszabb motorokkal a mai közlekedésbiztonsági napon az Európa park mellett. A rendőrség köszöntője után a szervezésben szintén szerepet vállaló Alföldi Szabadidő Egyesület motoros szakosztályának képviselője is üdvözölte a tanulni vágyó motorosokat.

A megjelent nagyjából félszáz érdeklődőt először is gyalog vezették végig a teljesítendő pályán, majd egymás után berregtek fel a vasparipák. A rendőrség alkalmazottai mindvégig segítőleg figyelték a résztvevőket, és a pálya teljesítése közben, illetve után hasznos technikai tanácsokkal láttak el mindenkit, akinél ennek szükségét látták.

Nemcsak a közlekedésben való biztonságos mozgásukat fejleszhették azonban a motorosok, hanem a mentősöktől megnézhettek egy bemutatót arról is, mi a teendő, ha baleset történik, valaki elesik a motorjával, akkor hogyan lehet a leghatékonyabban segíteni, mire kell odafigyelni.

Az eseményre kerékpárral vagy rollerrel érkezőknek a rendőrség standjánál lehetőségük volt bikesafe-regisztrációra, de határvadásznak és rendőrjárőr-képzésre is lehetett jelentkezni.

Íme, egy kis videós ízelítő a motorosokról:

Nézzék meg képgaláriánkat is!

biztonságHódmezővásárhelyközlekedésközlekedésbiztonságmotorrendőrségVásárhelyvásárhelyi hírek