Most járdafelújítás-ügyben futott lyukra a Promenád

Gyöngyösi Ferenc alpolgármester közösségi oldalán cáfolja tételesen a Promenád24 tegnap megjelent cikkét, mely azt a kérdést feszegette, szívesen építenének-e a vásárhelyiek 3,5 millióból 170 méter hosszú járdát.

Azt írják, egy méter járdát így bruttó 21 ezer forintból építtetett meg a város. Tényleg azt gondolhatta a Promenád újságírója, hogy ilyen egyszerű félrevezetni a vásárhelyieket? Hiszen a költségek kikalkulálásánál nem éppen mellékes, hogy milyen széles az a járda, éppen ezért négyzetméterben, nem folyóméterben számolnak.

A szabadság téri járdafelújítás 8.866,- Ft/m2 áron valósult meg.” – írja az alpolgármester közösségi oldalán. A szerződés szerint a vállalkozónak egyébként 340 m2 (170 m hosszú) járdát kellett volna elkészíteni, de végül a külön igények miatt több mint 400 m2-t készítettek el, és a többletköltséget fel sem számolták.

Forrás: facebook/Gyöngyösi Ferenc

Gyöngyösi Ferenc ismét táblázatban foglalta össze a járdafelújítás költségeit, összehasonlítva azt 2016-os adatokkal. Az eredmény ezúttal is szembetűnő.

7 évvel korábban négyszeres áron épült a járda, igaz, az akkor térkőborítással. Viszonyításképpen leírom, hogy 2022 novemberében a Teleki utcai bölcsőde előtt készült térköves járda 20.723,-Ft/m2 áron készült el.” – emelte ki az alpolgármester.

álhírGyöngyösi FerencjárdafelújításP24Promenád24Szabadság tér