Mosolyt csalt az arcokra a Kovács-Küry mai egészségnapja

Az Abba Mamma Mia című slágerével indult a Kovács-Küry Időskorúak Otthona mai vidám egészségnapja. Akinek kedve volt, az táncra perdült, míg aki nem tudott, az örömmel nézte a táncolókat, a kezét vagy a lábát mozgatva a zene ütemére.

Nem mondhatják az otthonlakók, hogy az utóbbi időben nem történik náluk semmi, hiszen a már megszokott mozis programfolyamot ma egy egészségnap színesítette. Az intézmény belső udvarában a lakók kedvét – és volt akinek a végtagjait is – az Abba együttes Mamma Mia című dalára járt tánca vidította fel/mozgatta meg.

Majd hatféle ügyességi és társasjáték várta az asztaltársaságokat. A nap folyamán mindenkit gyümölcskoktéllal kínáltak, a koronát minderre pedig a közös lángosozás tette fel.

Lajos Tibor, a Kapcsolat Központ igazgatója azt mondta, hogy azért tartják fontosnak az ilyen rendezvényeket, mert nagyon sok olyan lakója van az otthonnak, aki nehezen mozdul ki, nehezen illeszkedik a közösségbe. – Ezek a pár órás élmények napokra, de akár hetekre meghatározzák a hangulatukat, jó a kedvük és sokkal jobban érzik itt ettől magukat – mondta. Hozzátette, hogy van olyan otthonlakó idős néni, akit január óta most látott először mosolyogni. És a Kapcsolat Központ dolgozóit is összehozza egy-egy ilyen alkalom.

Közös tornával indult a program

Fontosnak tartja az ilyen programokat az egészségnapot a város nevében megnyitó Berényi Károly alpolgármester is, aki elmondta, az idősek számára ettől válik élhetőbbe az otthonbéli – viszonylag monoton – élet. Azok számára, is akik a vetélkedőket és a táncosokat állapotuk miatt csak nézni tudták.

– Elsősorban arra gondoltunk, hogy vidámságot, örömet hozzunk a vetélkedő feladataival az idősek hétköznapjaiba. Egy picikét a testüket is megtornásztatjuk és a gondolkodásukat is a feladatokkal – árulta el Oláhné Kincses Ildikó védőnő.

Élvezték az egész napot
Élvezték az egész napot

– Nagyon jól sikerül a mai rendezvény, jól kifogtam, mert a névnapom is ma van. Minden programon ott vagyok, s mindig nagyon jól érzem magam, ahogy most is – összegezte élményeit Hegyes László, az otthon egyik azon lakója, aki már a zene első taktusai alatt felugrott a helyéről, s azonnal táncolni kezdett. Sokan csatlakoztak hozzá, még olyan is, aki csak kerekesszékkel tudott beállni a tánckörbe.

abbaegészségHódmezővásárhelytornavásárhelyi hírek