MOL elnök-vezérigazgató: az ársapka ellátási gondokhoz fog vezetni

Ugyanis ha nem sikerül import üzemanyagot behoznunk, akkor az valóban ellátási gondokhoz vezethet. Erről Hernádi Zsolt, MOL vezérigazgató beszélt Rogán Antallal és Gulyás Gergellyel. Erről az MTI adott hírt.

Hernádi azt mondta, hogy ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.

A százhalombattai finomító ugyanis normál körülmények között sem tudja kielégíteni a belföldi dízel-fogyasztást, ám a finomítót egy tervezett karbantartás miatt hétfőn le kell állítani, ahogy Hernádi mondta, ez a lépés nem halasztható tovább. Hernádi Zsolt elmondta, hogy a kormány tudomásul vette ezt a tájékoztatót.

ezen felül Hernádi említette a háborút, mint az ellátási nehézség egyik fontos okozóját, de azt is elmondta, hogy május óta nem működik Ausztriában a schwechati finomító, ahol egy tervszerű leállásnak a visszaindítása nem sikerült; a finomító visszaállása az OMV hivatalos tájékoztatása szerint ősz előtt nem várható. Ráadásul a múlt héten is történt egy nem várt esemény: Csehország két finomítója közül az egyik leállt. Ráadásul az orosz dízel kiváltása, annak kísérlete is komoly nehézséget okoz Európában.

Forrás: Telex

dízelGulyás GergelyHernádi ZsoltMOLRogán Antal