Mojitoval is megkínálták a diákokat a Corvin nyílt napján

Kétszáznál is több, pályaválasztás előtt álló diák látogatott el a Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola mai nyílt napjára. Kétszer annyian, mint tavaly.

– Eljöttem megnézni, hogy mit lehet ebben az iskolában tanulni – mondta Tóth Napsugár, aki a cukrászszakmát találta a legérdekesebbnek. A Klauzál iskola diákja hozzátette, hogy elmegy majd még a Gregus, illetve a makói Galamb nyílt napjaira is. Kíváncsian arra, talál-e azonban kedvére való szakmát.

Nem csak a vásárhelyi és a város vonzáskörzetében élő diákok érkeztek a Corvin mai nyílt napjára, de szép számmal jöttek a Makói Járás kistelepüléseiről. A vendéglátás iránt érdeklődőket – szigorúan alkoholmentes – mojitoval is megkínálták

– Érdekel az autószerelés ezért jöttem, miután a keresztanyám szólt, hogy lesz ma egy ilyen. Érdemes volt eljönni, érdekes és jó dolgokat láttam – mondta a pitvarosi Fülöp Ágota, aki azonban még nem döntötte el, hogy tényleg ezt a szakmát választja-e.

A villanyszerelés az iskola egyik legkedveltebb szakja. – Nappali és felnőttképzésben is nagy iránta az érdeklődés. Nappali tagozaton 3, míg a 25 év felettiek estin 1 évig tart a képzés – tudtuk meg Ambrus Csaba oktatótól. A nappalisok egy évig az iskolai elméleti/gyakorlati alapozáson vesznek részt, az utána lévé két esztendőben a duális képzésnek köszönhetően gyakorlati helyen mélyítik el tudásukat.

– Szakács szeretnék lenni, szeretek sütni-főzni, s gondolom, hogy ezzel a szakmával bárhol a világban könnyel el tudok majd helyezkedni – mondta Orsós Máté, a Maroslelei Általános Iskola nyolcadikosa. Osztálytársa, Takács Tibor is ugyanezt a szakmát szeretné elsajátítani: – Gyerekkorom óta szeretek sütögetni, nekem is tetszik ez az iskola, jelenleg az első helyen áll nálam.

– Mindig is érdemes volt vendéglátást tanulni, most is az. Ez egy örök, stabil szakma éppen ezért várjuk a diákokat – bármely szakterületünkre – árulta el Török Ferenc vendéglátó oktató – Nálunk alapképzés folyik, aki itt szakácsként tanul, az a régióban és az országban is a legjobb iskolák egyikét választotta. Aki jó gyakorlati helyre kerül, az el tudja mélyíteni az iskolában kapott tudását.  

A Corvin egyébként a jövő tanévben is keresett szakmákat kínál, ami azt jelenti, hogy a végzés után könnyen el lehet benne helyezkedni, akár itthon, akár külföldön. A nyílt napra érkezett diákoknak hat ágazat: turizmus-vendéglátás, kereskedelem, elektronika és elektrotechnika, építőipar, gépészet, specializált gép- és járműgyártás több mint 10 szakmája mutatkozott be.

Corvin Mátyás Technikumnyílt napszakmaVásárhelyvemdéglátás