Mögírták: 110 éve így bántak el a vásárhelyi kocsmárosok a pityókás vendéggel

A vendégnek nincs mindig igaza – erre mutatott rá az eset, amiről a Vásárhelyi Reggeli Újság 1913. június 24-i lapszáma adott hírt.

Vasárnap délután véres verekedés játszódott le Kovács György Pálfi utcai korcsmájában. A verekedés áldozata súlyos sérülésekkel a kórházban fekszik.

A nagy ribillióról tudósítónk az alábbiakat jelenti:Vasárnap délután Tóhegyi Sándor Zsoldos utcai gazdálkodó bérese, Tóth Sándor pityókás fővel állított be Kovács György Pálfi utcai vendéglőjébe. A béres leült, rendelt, egy kicsit azonban hangos volt, ami nem igen tetszett a vendéglősnek, figyelmeztette is. Az ital dolgozott már Tóth Sándorban, nem hagyta szó nélkül a figyelmeztetést, sőt megsértette a korcsmárosnét is, ki hirtelen haragjában egy üveggel fejbe ütötte a bérest. Ezzel még nem fejeződött be a dolog. Tóth Sándort kidobták az utcára, ott a vendéglős fia és a vendéglős felesége vették elő s a szó teljes értelmében véve leverték a fejéről a bőrt, cafatokban lógott le arcáról a hús, úgy vitték be a kórházba, megelőzőleg azonban Weisz Adolf dr. részesítette elsősegélyben. A véres esetből kifolyólag a rendőrség megindította a vizsgálatot.