Modern Városok: Békéscsabával nem szűkmarkú a hatalom

A  vásárcsarnok bővítésére 5,2 milliárd forintot kért a polgármester, a novemberi bejelentés szerint végül 8,2 milliárd forintot fordíthat erre a célra Békéscsaba. Útfejlesztésekre több mint 7 milliárdot kap a békési megyeszékhely.

Az elmúlt hetekben 10 milliárd forint állami forrást irányított a kormány Békéscsabára a Modern Városok Program keretében. A kabinet hozzájárulása révén 8,2 milliárd forintot fordíthat a város a helyi piac fejlesztésére a Modern városok program részeként – jelentette be Herczeg Tamás fideszes országgyűlési képviselő november elején. Pedig 2016-ban még beérték volna 5,2 milliárd forinttal.

A fejlesztés révén új nagybani piacot és egy háromszintes, csaknem 300 jármű elhelyezésére alkalmas parkolóházat alakítanak ki, a jelenlegi nagybani piac helyén hatezer négyzetméteres, részben fedett vásárcsarnok épül, és a környező utakat és utcákat részben felújítják.

A békési megyeszékhely útfejlesztési céljaira sem sajnálta a pénzt a kormány: a Magyar Közlönyben megjelentek szerint 2020 és 2022 között összesen 7 milliárd 39 millió forint állami forrást biztosít.  

BékéscsabakormányModern Városok Programpiacútfejlesztés