Modern, jégkorong-szabványos pálya épült Algyőn

A község 100%-os TAO támogatásból tudta megvalósítani a Tisza Volán SC közreműködésével. Az önkormányzat a helyieknek és a turizmusnak is szánja, a Volán az utánpótlásnevelésben hasznosítja. Az ünnepélyes átadó szombaton volt.

A beruházás három ütemből áll, az első maga a jégpálya, a 400 m2-es öltözőt és parkolókat később alakítják ki.

Molnár Áron polgármester megnyitójában arról beszélt, amikor a Tisza Volán SC jégkorongszakosztály vezetőjével leült pár éve és meghallgatta az elképzeléseiket, akkor nem sokat gondolkozott rajta, hogy azt mondja, tervezzük tovább. Meglátása szerint ez egy különleges intézmény, egy újabb szórakozási, sportolási létesítmény, ami az algyőieknek plusz lehetőséget nyújt, hiszen az iskolásoknak, óvodásoknak is hasznos, ha megtanulnak korcsolyázni. A falu vezetése 2015-ben meghatározta, hogy a sport- és szabadidőturizmus mellett haladnak, ebbe a koncepcióba ez beleillik.

Az egész építkezésre tudtak TAO támogatást szerezni, azonban 20 millió forintot biztosítottak a felmerülő költségeknek, így összesen 272 millió forintba került. A polgármester bízik benne, hogy mivel a közelben csak Szegeden van ilyen pálya, az algyői akár még nyereséget is hozhat számukra.

Fotó: Bottyán Róbert

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke nagyon nagy dolognak tartja a jégpályát egy ekkora méretű településen, hiszen elmondása szerint tíz megyeszékhely várja, hogy legyen ilyen létesítménye.

Kovács Csaba, 173-szoros válogatott ajándékot adott át a község első emberének, majd elmondta: a pálya egy nagy lehetőség és komoly felelőssége van a szakembereknek, hogy jégkorong élet épüljön itt.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke elárulta, a csapat idén ünnepli az 50. évfordulóját, nagyon jó ék ez az esemény számukra. Szerinte példamutató munka folyt az önkormányzat és az egyesület között, viszont először nehezen tudta elképzelni, hogy ekkora méretben megvalósuljon a csarnok. Szeretnének utánpótláscentrumot kialakítani, amiből ők is profitálnak majd.

algyőjégkorongMolnár Áron
Hozzászólások (0)
Új hozzászólás