Minisztérium: „információ nem adható” – (csak a Fidesz-sajtónak)

Február 13-án sajtókérdésekkel fordultunk az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodájához.(Sajtófőnök Krakkó Ákos, aki ismerős lehet úgy is, mint Lázár János tavalyi, hódmezővásárhelyi, Fideszes kampánynyitójának szpíkere.) 2 nappal később kaptunk egy – a kormánytól amúgy megszokott – semmitmondó választ. A levél lényege: információ nem adható. Akkor a P24-nek ki dalolt a minisztériumból?

Jovány Gyula úgy érzi, ismét fel akarják függeszteni a helyi, városkártyával ingyenesen használható buszközlekedést biztosító cégét, erről a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában beszélt. Február 8-án becslése szerint 16-18 ellenőr lepte meg őket, zömmel a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztériumból.

Február 13-án kora délelőtt a P24 már tényként közölte, 450 ezer Ft-os büntetést kapott a cég.

A cég ügyfélkapujára viszont csak késő délután, 17 óra után érkezett meg a hivatalos értesítés. Már azután, hogy erre az anomáliára mi is rákérdeztünk a minisztériumnál: 15 óra 3 perckor elküldött levelünkben érdeklődtünk, hogy lehet az, hogy egy ügyfél később értesül az őt ért szankcióról, mint egy propagandista.

Nem adható információ? Csak a Fidesz-sajtónak?

A fenti idézet a minisztérium 2 nappal a megkeresés után érkezett válaszából való. A P24-nek ki dalolt?

Köszönjük, hogy felhívták a figyelmünket erre a jogszabályhelyre. Megkerestük a 2016. évi CL. törvényt és akkor már idézünk is belőle:

Idemásoljuk a kérdéseinket és a minisztérium sajtóirodájának – szerintünk – semmitmondó válaszát is. Döntsék el, rendben van-e, hogy így működik ez az ország.

Ezek voltak a mi kérdéseink február 13-án.

És akkor álljon itt a minisztérium válasza. ( Egyszerűbb lett volna, ha egy fityiszt küldenek.)

Egyetlen feltett kérdésre sem adtak választ.

Végül ajánljuk a Jovány Gyulával folytatott beszélgetés megtekintését a Vásárhelyi Televízió YouTube csatornáján. (Február 15-én 19 órakor már fent lesz.) Addig is egy rövid híradós verzióval zárunk:

HódmezővásárhelyJoványbuszLázár János