Mindszentiek voltak a vonatbalesetben elhunytak

A sínekre hajtó tehergépkocsi négy utasa kirepült a járműből. A vonaton utazók egyike azt mondta, sohasem szokott a menetirány szerinti jobb oldalra ülni, ma reggel mégis így tett – ő karcolások nélkül megúszta.

Andrea, egy középkorú hölgy Szentesen szállt fel a vonatra, amivel Szegedre akart utazni. – Sose szoktam a jobb oldalra ülni, de most valahogy ott találtam helyet – mondta lapunknak, rajta kívül 21 utas utazott a szerelvényen. – 6 óra 50 körül történhetett a szerencsétlenség, de nem láttam semmit az ütközésből, mert éppen olvastam – tette hozzá, és láthatóan örült, hogy karcolások nélkül megúszta a tragikus balesetet.

A tehergépkocsi a főútra merőleges Déli útról akart áthajtani a temetővel szemközti vasúti átjárón, a kisteherautó vezetője figyelmen kívül hagyta a fénysorompó tilos jelzését. Akkora erejű volt az ütközés, hogy mindkét jármű megpördült, előtte a szerelvény kisiklott, kerekei eltörték a vasbetonaljakat, és az oldalára borult.

A gépkocsi kidöntött egy faoszlopot, úgy zuhant az árokba. Úgy értesültünk, szörnyethalt utasai közül négyen kirepültek a járműből, egy benne maradt.

Lapunk úgy tudja, hogy az elhunytak dolgozni indultak reggel, mindannyian mindszentiek voltak, és hárman közülük egy családba tartoztak: apa és két fia.

A vonaton 22 utas tartózkodott, közülük ketten súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek.

A motorkocsi a vasúti átjárótól 30-40 méterre borult az árokba.

A MÁV Szolnokról küld a helyszínre olyan speciális vasúti darut, amely visszahelyezi a sínekre a felborult motorkocsit. Ezek után a sérült pálya helyreállítása következik. A munkálatok miatt ezen a szakaszon várhatóan szerda reggelig szünetel a vasúti forgalom.

Frissítés:

A MÁV szóvivőjén keresztül közölte: A mozdonyvezető nem sérült meg. Az anyagi kár meghaladhatja a 100 millió forintot, a motorvonatot selejtezni kell. A pályaszakaszt a vasútforgalom újraindulása után is csak csökkentett sebességgel használhatják majd a szerelvények.

A balesetet szenvedő kisteherautóban heten utaztak. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban az MTI-nek elmondta: a baleset helyszínére tíz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett. Közölte: a balesetben öt férfi a helyszínen életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel – fej- és végtagsérülésekkel – kórházba szállítottak. A vonaton 11 utas szenvedett – jellemzően – zúzódásokat, őket megfigyelésre szintén kórházba vitték. A szóvivő tájékoztatása szerint a baleset sérültjeit a szegedi, a szentesi, a hódmezővásárhelyi és a kecskeméti kórházakba vitték.

halálos balesetMÁVMindszentOrszágos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságvonatbaleset