Mindszenti vízi sportokat is ajánl a vásárhelyi Tourinform iroda

Nyitott kaput talált a Mindszenti Vízisport Egyesület elnöke, amikor azzal kereste fel a vásárhelyi Tourinform irodát (a képen), hogy a vízi sport programok is bekerüljenek a turisták számára közvetített programokba.

Mindszenten nincs, Vásárhelyen azonban működik a város és a régió turisztikai programjait közvetítő Tourinform Iroda, így Oláh Árpád, a Mindszenti Vizisport Egyesület vezetője azzal kereste fel,. hogy szeretnék, ha az egyesület általbiztosított lehetőségek és programok is bekerülnének az iroda ajánlatai közé. Mindketten nyomatékkal mondták, hogy mindezt nem politikai, pláne nem választási okból vagy szándékkal kezdeményezték.

– Kenuzást, kenus/túrakajakos csillagtúrákat, vagy ugyanezt supozással tudunk ajánlani, s egyszerre 15-20 fővel is tudunk foglalkozni – vázolta a turisták előtt álló mindszenti lehetőségek egy részét a tavaly októberben alakult, azóta a Magyar Kajak kenu Szövetséghez, és a vármegyei szervezethez is csatlakozott egyesület elnöke. Aki hozzátette: Mindszent Vásárhellyel szemben előnyben van, hiszen ott folyik az élő Tisza, s ott a folyóparti strand is.

A hivatalos strandi szezon június 10-én indul, az evezőszezon azonban már elkezdődött. Az egyesület több rendezvényt is szervezett és lesz még nyáron néhány.

HódmezővásárhelyMindszentvásárhelyi hírekvízi sport