Mindszent és Vásárhely polgármestere is szeretné, ha maradnának az idősek az otthonban

Zsótér Károly szerint a gondozottak elköltöztetését Márki-Zay Péter kezdeményezte, ,,most pedig a mindszenti képviselő-testületre mutogat„, de nekik továbbra is mindszenti idősek biztonsága az első és mindent megtesznek, nem fogják feladni. Márki-Zay Péter szerint az, hogy egy település működtet-e idősotthont, senki másnak, csak a település vezetőinek, képviselőtestületének a döntése. Ő támogatja, hogy maradjanak az idősek Mindszenten.

Mindszent polgármestere a Délmagyarországnak adott interjút, valamint közösségi oldalán is arról írt: Márki-Zay Péter, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke egy megtakarítási terv készítésére adott megbízást, aminek részeként több intézményt összevonnak Vásárhelyen. Mivel a Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthona nem különálló intézmény, hanem a Kapcsolat Központ része, ezt az intézményt is érintik az összevonások, ezért kell a mindszenti időseknek a HTKT megszűnése előtt, már most a Kovács-Küry Időskorúak Otthonába kell költözniük. Hozzátette:

Zsótér bejegyzése alá szólt hozzá Márki-Zay. Közölte: a megtakarítási tervet nem ő kérte, hanem a négy polgármester, köztük a mindszenti is. Az otthon évekkel ezelőtt kiadott ideiglenes engedélye 2023 végével lejár, függetlenül attól, hogy a Társulás mikor szűnik meg.

,,Megszoktam már a válogatott hazugságokat Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb pártjától, ahogy azt is, hogy egy nyílt beszélgetésre, vitára kiállni gyávák. Hogy minden gazemberségüket másra fogják. […] Ezt a hagyományt folytatja most Mindszent polgármestere”

– jelentette ki. Hozzátette: követeli, hogy Mindszent továbbra is működtesse a mindszenti idősotthont, és fizesse ki az adósságát Hódmezővásárhely felé.

Mint arról beszámoltunk, tegnap élőláncot húztak az otthon köré, az eseményen még Zsótér Károly édesanyja is részt vett.

HódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulásidősek otthonaMárki-Zay PéterMindszentZsótér Károly