„Mindörökké együtt” – fotókat várnak a BFMK munkatársai

Az ezüst-, az arany-, és a gyémánt- után idén decemberben ünnepli kegyelmi lakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját a vásárhelyi Barta házaspár. Ők nagy eséllyel indulhatnak azon a közösségfejlesztők által meghirdetett online fotópályázaton, amely a házasság intézményét és ezáltal az itt élő párokat hivatott népszerűsíteni, akik évtizedeken keresztül kitartottak egymás mellett jóban, rosszban. Február 14-ig lehet jelentkezni a Mindörökké együtt felhívásra, amely az idei Házasság Hete programsorozathoz is kapcsolódik.

A most 93 éves József és 88 éves Barta Józsefné Diószegi Ida egy bálban ismerkedtek meg 1951 március elsején és még abban az évben. december 16-án fogadtak egymásnak, mint később kiderült, tényleg örök hűséget.

A jeles napon szakadt az eső, amit a násznép rossz előjelnek tartott, de ők rácáfoltak a jóslatokra, mert immár arra készülnek, hogy a 70. házassági évfordulójukat ünnepeljék meg.

Frigyükből három gyermek született, akik négy unokával és 3 dédunokával ajándékozták meg őket. Az utódok követendő példát kaptak a szülőktől. Ahogy egyik lányuk, Csengeri Lajosné a Vásárhelyi TV-nek elmondta, nagyon sok mindent tanult a szeretetről, a megbecsülésről, a munkáról. A szülők nagyon szorgalmasok voltak, ezt az életszemléletet ő is átvette tőlük. Így nevelték őket.

Bartáék az egyik leghosszabb ideje boldog házasságban élő pár Hódmezővásárhelyen. Őket és a hozzájuk hasonlókat szeretnék megszólítani a közösségfejlesztők a Mindörökké együtt fotópályázattal.

Galambos Kornélné közösségszervező elmondta, hogy aki idén, 2021-ben tölti 40. 50., vagy 60. házassági évfordulóját, azok jelentkezését várják fotóval, illetve, ha van hozzá egy kis történetük, hogyan ismerkedtek meg, hogy élték meg mindennapjaikat, az elmúlt évtizedeket, szívesen veszik azokat is. Jelentkezni a bfmk.top@gmail.com címen lehet.

A karantén miatt bizonytalanná váltak a családi összejövetelek, ám az online térben az egész város együtt ünnepelhet az érintettekkel. Az esküvői és a mostani fotók elküldési határideje február 14-e., a szerelmesek napja.

BFMKházasságHázasság heteMindörökké együtt