Mindenkit hazavárnak húsvétkor is

A húsvéti ünnepek alatt az ország területén jelentős forgalomnövekedésre kell számítani, ezért kéri a rendőrség, hogy mindeni óvatosan vezessen, és indulás előtt tájékozódjanak az autósok az aktuális forgalmi helyzetről, az esetleges útlezárásokról.

A húsvéti ünnepek alatt tartott ellenőrzés során hétfő délelőttig 122 ittas járművezetőt találtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. És még hol van az ünnep vége? A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ilyenkor indokolt a fokozott óvatosság. Aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti! – figyelmeztet a police.hu

A húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt jelentős tranzitforgalom – megnövekedett várakozási idő – várható a határátkelőhelyeken is. Indulás előtt győződjenek meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkeznek-e! A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályákon erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.

húsvétittas vezetésközlekedésünnep