Minden idők legjobb magyar eredményével végzett Valter Attila

Valter Attila a 14. helyen végzett összetettben a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen, mely vasárnap ért véget.

Az összetettben 15. pozícióban várta a záró etapot Valter Attila (Groupa-FDJ), 42 másodperc volt a lemaradása Lorenzo Fortunato mögött. A második Giro d’Italiáját teljesítő Valter 2:43 perccel tekert jobb időt a Zoncolanon győztes olasz bringásnál – a kísérőkocsiban ülő édesapja és edzője, Valter Tibor buzdítása közepette -, így a tavalyi 27. helye után ezúttal 14. lett. A rózsaszín trikót három napig viselő Valter pozíciója minden idők legjobb magyar összetett eredménye háromhetes körversenyen. A Grand Tour-újonc Dina Márton (EOLO-Kometa) 100. helyen végzett összetettben, az időfutamon 139. lett.

A versenyt a kolumbiai Egan Bernal nyerte.

Bernal a rózsaszín mellett a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót is hazaviheti. A pontverseny győztese – és így ciklámen trikós – a háromszoros világbajnok Peter Sagan (BORA-hansgrohe) lett. A szlovák versenyző pályafutása során a Touron hétszer nyerte meg a sprinterek vetélkedését, a Girón azonban először diadalmaskodott a kategóriában. A hegyi pontversenyben élen záró francia Geoffrey Bouchard (AG2R Citroën) a kék trikót hódította el a 3410,9 kilométer össztávú viadalon.

kerékpározásOlaszországverseny