Mindannyian Testvérek- Afrika Projekt az Eötvösben

Az Afrika projekthez való csatlakozás lehetőségét a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum vezetése ajánlotta az iskola figyelmébe. Egy rövid iskolai regisztráció után betekintést nyerhettek a projekt részleteibe, amiből kiderült, hogy a Mindannyian Testvérek Alapítvány egyik célja az Afrikában élő hátrányos helyzetű gyerekek taníttatása és az ehhez kapcsolódó tárgyi feltételek biztosítása.

Az oktatási intézmény az aktív részvétel és a projekt támogatása, intézményi megvalósítása mellett döntött az érzékenyítés lehetőségét is figyelembe véve. A program célja, hogy a fiatalok megismerjék a keresztény értékrend alapján működő afrikai missziók, iskolák, kórházak munkáját és betekintést kapjanak azok életébe, illetve adományokat gyűjtsenek egy kiválasztott program részére.

A program két részből áll: az első egy iskolai témahét megszervezése volt, melyet február 7. és 11. között rendeztünk meg. A témahét során a tanulók történelem órák keretén belül megismerkedtek a projekt részleteivel, az afrikai misszió céljaival, az ott élők kultúrájába is betekintést nyerhettek és felmérték a fennálló lehetőségeket, illetve az önkéntes munka által a helyi projektek támogatását.

A program második részében a projekt házigazdája gyűjtést szervezett, a célok megvalósításához szükséges feltételek biztosítása érdekében, amihez a HSZC Eötvös József Technikum is szívesen csatlakozott. Az adományból származó összeget a Kongó, Kabinda püspökségben óvoda építése, közlekedési eszközök beszerzése és pasztorális feladatok ellátásához fogják felhasználni.

AfrikaEötvös József TechnikumHódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumprogram