Milliószám érkeznek a határra a turisták és a vendégmunkások

Célszerű más átkelők felé kerülni, hívták fel a figyelmet.

Idén is jelentős mértékű határforgalom várható Csongrád-Csanád megye határátkelőhelyein – hangzott el ma a rendőrök, a pénzügyőrök és a megyei kormányhivatal közös sajtótájékoztatóján, Röszkén.

A nyári nagy forgalmi időszak június utolsó napjaitól egészen szeptember közepéig tart. A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak- mondta el Baukó Levente rendőr alezredes, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálatának vezetője. Tavaly júniustól augusztus végéig több mint 6,7 millió személy és 2,1 milliónál is több jármű átléptetése történt meg. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyet egyaránt. A nyári szabadságok időszakában, a legforgalmasabb hétvégéken ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni, Románia felé a kiszombori, nagylaki vagy battonyai közúti határátkelőt.

Az átkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

határátkelőhelyrendőrség