Milliárdos nyereséget termelt tavaly a Bodrogi Bau Kft.

41 százalékos árbevétel-növekedést és rekordprofitot hozott 2021 a hódmezővásárhelyi építőipari cégnek. A tulajdonosok érdekeltségi körébe makói Grand Hotel Glorius is ragyogó évet zárt.

Töretlenül fejlődik a Bodrogi Bau Kft., amely mára forgalom tekintetében Hódmezővásárhely harmadik legnagyobb vállalkozásává nőtte ki magát – derül ki a cég nyilvánosan elérhető 2021. évi beszámolójának adataiból. A társaság számára újabb mérföldkőt jelent majd a vásárhelyi ipari parkban létesülő új központjuk – a négy hektáros bázisra fog költözni az asztalos és a lakatos gyáregységük, a kivitelezési egységük, valamint a központi irodaházuk is itt épül meg. 

A fejlesztésekhez biztos alapot nyújthat a cég folyamatos nyereségessége. Az árbevételét tavaly 41 százalékkal, 11,9 milliárd forintról 16,8 milliárd forintra növelte. Az adózás utáni eredménye 883 millióról egymilliárd forint fölé emelkedett. A foglalkoztatottak száma is dinamikusan bővül: míg 2018-ban 202, 2020-ban már 224 főnek biztosítottak megélhetést, a legfrissebb céginformációs adatok szerint jelenleg 264 munkatársuk van.

A Bodrogi család érdekeltségi körébe tartozik a makói Grand Hotel Glorius. A szállodát üzemeltető társaság 290 millió forintos forgalom mellett 20,3 millió forint adózás utáni eredményt ért el tavaly. Ott most 36-an dolgoznak.

Bodrogi Bau KFTépítőiparHódmezővásárhelyMakószállodavendéglátás