Milák Kristóf Vásárhelyen készül a világbajnokságra

Tegnap reggel 6,5 kilométert úszott az olimpiai bajnok úszó.

Ezekben a napokban is Vásárhelyen készül az idei év legnagyobb viadalára Milák Kristóf.  Az olimpiai, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok úszó szerdán egy szponzorációs sajtóesemény miatt röpke látogatást tett Budapesten, de aztán sietett vissza az alföldi bázisra.

Milák a felkészülésről elmondta: a hódmezővásárhelyi edzőtábor a külső szemlélő számára sokkal unalmasabbnak tűnhet, mint egy átlagos hétköznapi edzés Budapesten, a Duna Arénában edzeni, ő azonban mégis jobban szeret ott lenni. Kiemelte: jobb a levegő, nyugodtabb a környezet, nem kell autózniuk és magukról gondoskodniuk, főzniük, bevásárolniuk, amivel sok időt és energiát spórolunk meg. Ráadásul időjárástól függően tudnak a szabadban is úszni, aminek köszönhetően kicsit jobb színt kapnak, ő sem lesz „szerény falfehér”.

Milák jövő héten a római Sette Colli (Hét Domb) viadalon indul, majd a vb előtti utolsó nagy, rangos nemzetközi felkészülési verseny után ráfordul a világbajnoki felkészülés közvetlen hajrájára. Milákra két hét hódmezővásárhelyi edzőtábor vár még, majd rövid átmenet után már a helyszínre utaznak az akklimatizáció érdekében. A fukuokai vb-n július 23–30. között lesz jelenése a medencés csapatnak.

Gyarmati Dezső SportuszodaHódmezővásárhelyMilák Kristófúszásvilágbajnokság