Miklós Péter átadta a múzeumi stafétabotot

Lemondott a Tornyai múzeumban betöltött szakmai tanácsadói teendőiről Miklós Péter.

Tavaly decemberben indoklás nélkül mondott fel Miklós Péter, a Tornyai addigi igazgatója. Munkaviszonya tavaly december 31-ig tartott. Idén májusban visszatért a múzeum élére, de nem mint az intézmény vezetője, hanem szakmai vezetőjeként.

Egyébként Tornyai igazgatói pályázatát hiába írta ki kétszer is a város, hiába, értesüléseink szerint a második pályázatra csupán egyetlen személy jelentkezett, de neki nem volt meg a megfelelő képesítése.

A harmadik pályázat azonban eredményesnek bizonyult, a Tornyai főigazgató teendőit Nahimi Péter látja el. Erről a múlt heti közgyűlésen döntött a képviselő-testület.

A teljes nevén Tornyai János Múzeum, Könyvtár- és Művelődési Központ első főigazgatója, Megyesi Beáta még a próbaideje alatt mondott le a vezetői posztjáról és átkerült a könyvtárhoz, ahol igazgatóhelyettes lett, azóta innen is távozott, a laktanya könyvtárába. A lemondása után kiírt pályázatot 2022 júniusában Miklós Péter nyerte meg. A decemberi közgyűlésen azonban beadta a lemondását. A lapunknak adott interjúban azt mondta, azért vette a kalapját, mert: „az intézményt fenntartó önkormányzattal bizonyos tervezési-vezetési, menedzsment kérdésekben nem értettünk egyet, és az én elképzeléseim nem találkoztak a fenntartó elképzeléseivel.”

Miklós Péter májusban szakmai tanácsadóként tért vissza megbízásos szerződéssel a múzeumba. Érdeklődésünkre most azt mondta: Nahimi Péter gyakorlott múzeumigazgató, megfelelő vezető, így gyorsan belerázódik majd a Tornyai irányításába.

Miklós Péter a továbbiakban folytatja a Kodolányi egyetemen a professzori munkáját, illetve a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként művelődéstörténeti tudományos munkásságát.

Miklós PéterTornyai János MúzeumVásárhely