Míg Vásárhelyen tizedével nőttek az ingatlanárak, Makón estek

A főváros és a megyék összehasonlításában Csongrád-Csanádban a nyolcadik legmagasabb a lakóingatlanok négyzetméter átlagára az OTP nemrég publikált értéktérképe alapján.

A lista élén Budapest áll 645 ezer forinttal, mögötte Pest megye 406 ezer forinttal, a harmadik Győr-Moson-Sopron 380 ezerrel. Csongrád-Csanád megyében ez az érték alig haladja meg a 300 ezer forintot.

Ami az árváltozást illeti, 2019 szeptembere és 2020 ősze között megyénkben 6-7 százalékos növekedés volt tapasztalható, ami a negyedik legalacsonyabb mutató. Békésben például ugyanebben az időszakban közel 25 százalékkal drágultak a lakóingatlanok.

Ha járási szinten nézzük ezt mutatót: Csongrádon és környékén 20 százalékot meghaladó volt a drágulás, Szentesen és Hódmezővásárhelyen 10 és 20, Szegeden 5 és 10 százalék közötti, Makón és vidékén – megyénkben egyedüliként – viszont estek az árak.

A megyeszékhelyeken tapasztalható átlagárak viszonylatában Szeged a hatodik legdrágább. A rangsor élén Debrecen áll, majd Székesfehérvár, Veszprém, Győr és Kecskemét következik.

ingatlanOTP