Miért éppen a Kinizsi 10-be szervezte a helyi Fidesz Orbán kampányrendezvényét?

Ahogyan megírtuk, Magyarország miniszterelnöke szombaton Hódmezővásárhelyen kampányolt. A rendezvény helyszínéül azonban nem a város egy nyilvános terét, hanem egy magánház zárt udvarát választották. Persze nem akármelyiket.

A Kinizsi utca 10. alatti ingatlan különlegességét az adja, hogy a H-Fest Kft. nevű vállalkozás telephelye, melynek ügyvezetője Hajdú József.

Vállalkozása telephelyét még 2014-ben vette nagyjából 40 millió forintért a babakötvények kezeléséért felelő Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítványtól, közismertebb nevén VÁFIKÁ-tól. Nem volt ez rossz vásár a cég számára, hiszen 2009-ben, amikor az ingatlan a várostól az alapítványhoz került, még 51 millió (!) forintot ért. Egyébként pedig egyike volt azoknak vagyontárgyaknak, melyeket Vásárhely 80,2 millió forint fejében – ennyit kellett volna eredeti ígéretük szerint befizetni – adott át az alapítványnak. A kuratóriumi tagok elmondása szerint a cél az volt, hogy az alapítvány a megszerzett ingatlanokat bérbe adja, és ebből bevétele legyen. A Kinizsi 10-et viszont ehelyett 2014-ben hatalmas veszteséggel adták el – legalábbis az alapítvány, és így a vásárhelyi gyerekek szempontjából.

A H-Fest egyébként közben már a szintén VÁFIKA tulajdonában lévő, sokkal kisebb értékű Kinizsi 8. alatti épületet is használta, melyet 2021. februárjában meg is vett az alapítványtól.

A múlt történéseit tekintve nem kell sokáig gondolkoznunk, miért éppen ezt a helyszínt választották egy fideszes politikus – Orbán Viktor – választási fórumának vásárhelyi helyszínéül. 

A rendezvényre egyébként elviekben beengedték a sajtót, és a kapuban álló Szél István először még korrekt módon nekünk is azt mondta, bemehetünk.

Két méterrel bentebb a cégtulajdonos fia, ifj. Hajdú József azonban leállított és kitessékelt minket…

FideszH-Fest KftHajdú JózsefHódmezővásárhelykampányOrbán ViktorVÁFIKAVásárhely