Micsoda pali ez a Kiss Pál!

A napokban kereste fel Kiss Pál nevelőtanárt a Cseresnyés Kollégium média szakköre. A szenior nehézatléta nyári sporttevékenységei részben ismertek voltak számukra, de arra kérték, hogy számoljon be részletesen az elért eredményeiről, élményeiről.

A népszerű tanár szerény mosollyal sorolta versenyeit, eredményeit. A 2024-es nyári programja, az előző évekhez hasonlóan, rendkívül mozgalmas volt. Mivel Magyarországon kevés lehetőség nyílik a versenyzésre, leginkább külföldi versenyeken vett részt. Atlétikában, gerelyhajításban három alkalommal indult Ausztriában, kétszer Szlovéniában, és egy-egy versenye volt Horvátországban és Csehországban, hazai pályán Szekszárdon és Budapesten versenyzett.

Kiss Pál (Hungary feliratú pólóban) az osztrák verseny eredményhirdetésén

Elmondta, hogy már 15 éve indul Masters versenyeken és a mindennapos sport teljesen beépült az életébe. Élvezi a versenyek hangulatát, mert folyamatos megerősítést kap, és a légkör leírhatatlanul családias és pozitív. A versenyeken az eredményeit elismerő hölgyek bátorítása mindig jobb teljesítményre sarkallja. Sok magyar és külföldi sporttárssal tartja a kapcsolatot, és időnként jó újra találkozni velük. Az pedig külön öröm számára, hogy eredményeit mindig elismerik, akárhol versenyez, és segítőkészsége miatt is sok dicséretet kap. Ebben a nyári szezonban minden versenyét megnyerte. Szeniorként már nyert Európa-bajnokságot, kétszer volt második az Európa Játékokon, valamint többszörös magyar és nemzetközi bajnok.

Gerellyel a kezében a szlovéniai versenyen
Gerellyel a kezében a szlovéniai versenyen

A rendszeres sport megváltoztatta az életét: sportosabb és energikusabb lett, könnyebben küzd meg a nehézségekkel, és fiatalos célokat tűz maga elé. Ezt az energiát igyekszik hasznosítani és átadni a kollégiumban végzett sportszervezői munkája során is. Lelkesítéssel és meggyőzéssel egyre többen választanak valamilyen sporttevékenységet a kollégiumban. Ehhez hozzájárulnak a szakkörök – foci, röplabda, konditerem –, valamint a szabadidős tevékenységek, mint a pingpong, a biliárd és a jazz-dance. Évente rendszeresen részt vesznek sportrendezvényeken, és sportversenyeket is szerveznek.

Ebben az évben indították el a KELET-NYUGAT sportsorozatot, amelyben minden hónapban különböző sportágakban – pingpong, sportvetélkedő, foci, erőemelés, sakk, biliárd, atlétika – mérik össze tudásukat a kollégium keleti és nyugati szárnyában lakó diákok. A reményeik szerint ez a versenysorozat még több kollégistát vonz majd be a sportolás világába.

Kiss Pál igazi példakép a kollégisták számára, hiszen kitartása, sport iránti szenvedélye és folyamatos sikerei inspiráló erővel hatnak mindannyiukra – írták a médiaszakkör tagjai olvasói levelükben.

Cseresnyés KollégiumgerelyhajításHódmezővásárhelyKiss PálmédiaszakkörVásárhelyvásárhelyi hírek