„Mi emberek, ott leszünk?” – környezetvédelem és művészet Cserkó módra

Tíz csapat nevezett arra a vetélkedőre, melyet november 10-én a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban tartottak az Összművészeti- és környezetvédelmi nap keretében. A program szervezésében részt vett a környezetvédelmi munkacsoport, melynek ez volt az egyik, erre a tanévre tervezett nagy rendezvénye. Bekapcsolódott még a munkába az Állatvédő-, és az Irodalmi szakkör is.

Az esemény két részből állt. Délután öt órakor vette kezdetét a környezetvédelmi vetélkedő, amely este hét óráig tartott, majd 19:30-tól David Attenborough – Egy élet a bolygónkon című, 2020-ban megjelent filmjét tekinthették meg az érdeklődők.

A startnál a gyerekek megkapták a menetlevelüket és a Dr. Sipka Sándor Kollégiumi Kulturális Alapítvány által biztosított „útravalójukat”. Ezt követően haladtak végig az öt állomáson. Az első megállónál a már előzetesen elkészített környezetvédelemmel kapcsolatos plakátjukat kellett bemutatni, de a plakátkészítést önállóan megírt vers vagy dal előadásával is kiválthatták. A második állomáson az Állatvédő szakkör lelkes aktivistái várták a diákokat, a harmadikon fizikai erőpróbát teljesítettek, majd egy puzzle, illetve környezet–, és természetvédelmi teszt következett.

A filmvetítésre az épület bejáratánál lévő felújított aulában került sor. Az oda ellátogató diákokat nemcsak kellő odafigyeléssel berendezett kényelmes környezet, valamint a tartalmas szórakozás várta, hanem az ingyenesen fogyasztható teakülönlegességekkel is frissíthették magukat.

Öröm volt látni, hogy a vetítésen több olyan tanuló is megjelent, aki a vetélkedőből kimaradt. Összességében egy vidám tartalmas napot tudhatunk magunk mögött és talán sikerült a XXI. század emberének legnagyobb kihívására kellően ráirányítani a fiatalok figyelmét.

Cseresnyés KollégiumKörnyezetvédelem