Mezőgazdasági kar: búcsú és Sárgulás – Képgalériával

A tegnapi napon ünnepelt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. Egyrészt elbúcsúztak a végzős hallgatók a városháza dísztermében, másrészt megtartották a hagyományos „Sárgulás” menetüket a városban.

140 hallgató fejezte be tanulmányait a tudományegyetem agrár képzésein. A hagyományoknak megfelelően idén is sárgulási ünnepségen köszöntek el iskolájuktól az egyetemisták, akik lovaskocsikkal járták körbe a várost.

13-an mesterképzést, 29-en felsőoktatási szakképzést és 98-an mérnöki alapképzést végeztek a karon. Puskás Rebeka azt mesélte Vásárhelyi TV-nek, hogy élete legjobb élményeivel hagyja el a várost. Valamit szeretne alkotni az életben, ezért választotta a mezőgazdasági képzést. Úgy érzi, boldog és felelősségteljes felnőtté vált.

Turuczki Szabolcsot a mezőgazdaság egy speciálisabb ágazata, a haltenyésztés érdekli elsődlegesen, ezzel szeretne foglalkozni.

Dr. Mikó Edit dékán azt mondta, ilyenkor egyszerre szomorú az ember, amikor ilyen jó embereket kell elengednie, de ugyanakkor büszke is.

Márki-Zay Péter polgármester szerint a város büszke az agrárképzésre, annak rangját emeli, hogy van egy egyetemi képzése. Véleménye szerint akik itt tanultak, itt sajátítják el szakmájuk alapait, azok örök életükre pozitívan emlékeznek vissza a városra.

A búcsú után a végzős hallgatók fogatokra ültek, és elkezdődött a hagyományos Sárgulás. Tekintsék meg az erről az eseményről készült képgalériánkat.

Dr. Mikó EditMárki-Zay PétersárgulásSzegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar