Mészáros Lőrinc szállodája miatt változtatták meg az építési szabályzatot Makón

Mészáros Lőrinc tervezett szállodájára szabták az építési szabályzatot Makón, hogy akár 20 méter magas hotel épülhessen a Hagymatikum szomszédságában.

Tegnap tűzte napirendjére a makói képviselő-testület a helyi építési szabályzat módosítását célzó javaslatot, aminek értelmében akár 20 méter magas szállodát emelhet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels a Hagymatikum Fürdő jelenlegi parkolójának helyén – számolt be a hvg.hu.

A portál arról is ír, hogy az eredeti tervek szerint a Hagymatikum Fürdő területén épült volna meg a szálloda, de ezt elvetették, mivel túl sok zöldterületet vont volna el a fürdőtől. A jelenlegi elképzelések szerint a komplexumot a fürdő melletti parkoló helyén húznák fel, ezt a telket kellene az építési szabályzatban a fürdőhöz csatolni, így új telket kialakítani. A parkoló hiányát a szálloda alatt megépült mélygarázs váltaná ki.

Az eddig hatályos szabályzat szerint a város egyetlen övezetében sem épülhet 15 méternél magasabb épület. A telek beépíthetőségén is változtatást javasoltak, azt 80 százalékra emelnék fel az egyébként maximum 45 százalék helyett.

Arról korábban beszámoltunk, hogy Makó turisztikai nagyberuházásai egyelőre váratnak magukra, pedig a fürdőfejlesztésre már 2017-ben megszületett a kormányzat támogatói döntése.

Hunguest HotelsMakóMészáros LőrincTurizmus