Mesterségek Éjjele: nyolc helyszínen várták az érdeklődőket a HSZC iskoláiban

Novemberben több időpontban 8 helyszínen várták az érdeklődőket a Mesterségek éjjelére a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum intézményeiben. A programok Hódmezővásárhely mellett Szentesen, Makón és Csongrádon is megvalósultak.

A HSZC összegzése szerint az érdeklődőket számos meglepetés várta: a vásárhelyi Corvin Álom Hotelében Molnár Imre bűvész varázsolta el a kisgyermekes családokat meghökkentő trükkjeivel; az Eötvösben Bagi Mátyás edző vezetésével lehetett evezőpadon edzeni. A makói Návayban elektropneumatikus Festo falon lehetett gyakorolni; a szentesi Borosban „Bogyó és Babóca Jelmezbál darabjához bábjátékot készítettek, majd az előadásra is be lehetett ülni; a Pollákban Mitsubishi és Fanuc robotkarok működtetésével ismerkedhettek meg a diákok, a Zsoldosban rendészeti bemutatón vehettek részt az érdeklődők; a csongrádi Sághyban pedig Ytong téglából saját kezűleg lehetett szívet faragni.

A hét iskolához a Cseresnyés Kollégium is csatlakozott: a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben várták az érdeklődőket, ahol 3D nyomtatóval egyedi sütipecsétet és nyomtatott mézeskalács figurákat lehetett nyomtatni.

A Mesterségek éjjele egyedülálló pályaorientációs program, hiszen az általános iskolások és szüleik – sőt óvodáskorú kisgyermeket is felfedezhettünk egy-egy helyszínen – személyesen ismerkedhettek az iskolák oktatóival, tanteremről tanteremre, tanműhelyekre járva megismerkedtek az infrastruktúrával, illetve minden helyszínen ki is próbálhattak több tevékenységet, kreatívan közreműködhettek valamely termék elkészítésében.

Corvin Mátyás TechnikumCseresnyés KollégiumCsongrádEötvös József TechnikumHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Szakképző CentrumHSZCMakómesterségek éjjeleSzentes