Mester Jánost Kecskés Fanni váltotta a belváros képviseletében

Októberben a város több választókörzetében is új képviselő kezdte meg a munkáját. A belvárosi körzetben Mester Jánost váltotta Kecskés Fanni. Az elmúlt öt év legfontosabb eredményeiről, a következő ciklus terveiről kérdeztük őket.

Mester Jánosnak nehezített pálya volt a vásárhelyi belváros képviselete, ugyanis orvosként három helyen dolgozik. Ráadásul alighogy beült a testületbe, kitört a Covid, ami szinte hároméves extra terheléssel járt számára – mondta el a Vásárhelyi Médiacentrumnak a leköszönő képviselő.

Ennek ellenére a belvárosban számos fejlesztés köthető a nevéhez. Többek között képviselői keretéből sikerült a Bakay-kút felújítását megvalósítani, a Somogyi-domb mögött pedig egy kutyafuttatót létrehozni. A belvárosban számos megvalósítást bonyolított a város, a képviselő minden ügy mellé odaállt.

Dr. Mester János a Covid ideje alatt tevékenyen részt vett a járvány elleni védekezésében, hatékony munkát végzett a város által alakított Operatív Stábban. Abban a munkában, ahol az önkormányzatoknak kellett döntéseket hozniuk például piacok nyitvatartásáról úgy, hogy közben semmilyen adat nem állt rendelkezésükre az egészségügyi szektorból. A stábba egyébként a város meghívta a kórház és a sürgősségi ellátást bonyolító intézet vezetőit is, ám azok nem éltek a lehetőséggel.

Mester János azt mondta, hogy számára a legnehezebb kihívás a közgyűlések politikai csatáinak végighallgatása volt, úgy fogalmazott, hogy számára hallgatni is nehéz volt a Fideszt.

Ők nem a városért dolgoztak, hanem a város ellen. Ez nekem feldolgozhatatlan konfliktust jelentett. Az a fajta hangnem, amit megengedtek maguknak, az a fajta hozzáállás, amit megengedtek maguknak, ez nekem nem elfogadható.” – hangsúlyozta.

A leköszönő képviselő azt is elárulta utódjának, hogy egy képviselőnek óriási türelemre, empátiára van szüksége.

Kecskés Fanni képviselői munkája már megválasztása után, az új közgyűlés megalakulása előtt elkezdődött. A választás és a közgyűlés megalakulása közötti időszakban többen is megkeresték, legfőképpen lakhatási gondokkal, a belvárosi parkolási problémákkal. „Ezeket feljegyeztem és mindenképpen az első, hogy ezekben lépéseket tudjunk tenni, illetve itt van a belváros rekonstrukciója, ugye itt a Kossuth téren lévő felújítási munkálatoknak minél hamarabb legyen vége, úgy gondolom ez is nagyon fontos.” – fogalmazott az új képviselő.

Kecskés Fanni azt is elárulta, hogy nagy terve élettel megtölteni a belvárost, de jogi tudását is mindenképpen kamatoztatni szeretné majd közgyűlési munkája során.

belvárosHódmezővásárhelyKecskés FanniMester Jánosvásárhelyi hírek