Megyénkben csak nem kormánypárti vezetésű városok koncerthelyszíneit támogatta az EMMI

Hat Csongrád-Csanád megyei koncerthelyszín összesen 72,6 millió forint támogatást nyert üzemeltetésre és fejlesztésre az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az egyetlen kormánypárti vezetésű település, Mindszent intézménye nem jutott forráshoz.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára bírálta el az 500 fő feletti, illetve alatti koncerthelyszínek létesítményüzemeltetésének és fejlesztésének támogatására kiírt pályázat igényléseit. A kisebb kluboknak szánt keretből egyaránt 9 millió forintot nyert a szegedi Zöld Partot működtető Egonis Rendezvényszervező Kft. és a Grand Caféban érdekelt Pult és Kult is Nonprofit Kft., továbbá 8,9 millió forintot kapott a szintén a megyeszékhelyen üzemelő Millenniumi Kávéház és Klub. A csongrádi Tisza Presszó gazdáinak 8,8 millió forintot ítéltek meg infrastruktúra fejlesztésre, míg a Szentesi Művelődési Központ 6,9 milliós támogatáshoz jutott, amiből zenei élménysorozatát rendezheti meg.

A nagyobb színpadok közül Csongrád-Csanád megyéből egyedül a szegedi IH Rendezvényközpont részesült támogatásban: 30 millió forintot kaptak. Ugyanebbe a kategóriába nyújtott be forrásigényt a mindszenti Keller Lajos Művelődési Központ és Könyvtár, de a kormánypárti vezetésű város intézménye nem nyert.

CsongrádEmberi Erőforrások MinisztériumakoncertMindszentSzegedSzentes