Megvárják a hideget a hóágyú bevetésével

Mégsem gondolhatja komolyan senki, hogy a város a melegben próbálta műhóval beteríteni a Somogyi dombot! Megvárják vele az alkalmas időjárást. A hétfő reggeli képen a Somogyi domb, hó és hóágyú nélkül.

Szombat hajnalban próbaképp bevetették a néhány millióért vásárolt hóágyút a Tisza István (korábban Somogyi Béla utcai úgynevezett Somogyi domboknál), azaz a Family Center mögötti műemelkedésnél. A próba sikerült, a gép fújta a havat, igaz az szinte azonnal el is olvadt.

Olvasóink egy része csak a médiában hallott róla, de nem látta. Nem is csoda, hiszen már mínusz 1 Celsius fok alatt nem lehet vele tökéletes (mű) havat készíteni, főleg nem azokon a napokon, s szombat óta csak ilyenek voltak, amikor annál sokkal melegebb van. Megírtuk, hogy kipróbálták, majd azt is, hogy miért nem lehet egyelőre működtetni, ám sokan nem értették meg az egyszerű szöveget. Vagy nem akarták megérteni.

Annyi biztos, hogy a hóágyú ma sem üzemelt, s nem is hagyta a város azt a helyszínen.

Ha beköszönt a tényleg hideg idő, majd élesben is bevetik, s akkor a szánkózni akarók majd kipróbálhatják, mennyire csúszik a műhó, van-e akkora különbség közte és az igazi hó között, mint a műanyag jég és az igazi közt. Ha a műhó nem tetszik és lesz igazi, akkor még mindig ott vannak a Bocskai havasok is, a vásárhelyi gyerekek jó részének hagyományos lecsúszóhelye.

Egyébként az igazi jégpálya üzemelésére nagyobb az esély, ugyanis a Hősök terére felállított pálya fölé sátrat húztak, hogy temperálják a jég fölötti hőmérsékletet, s ne fordulhasson az elő, hogy a meleg, illetve az eső miatt az hetekig legfeljebb uszodának legyen használható. Már ha akadnának erre igazi pingvinek.

hóágyúHódmezővásárhelySomogyi dombVásárhelyvásárhelyi hírek