Megvan, mikor nyithat a vásárhelyi Media Markt, és mennyi munkatársat foglalkoztathatnak majd

A kereskedelmi lánc megerősítette, hogy hamarosan új áruházat nyitnak Hódmezővásárhelyen.

Miután álláshirdetések jelentek meg, megírtuk, hogy a nyáron Media Markt üzlet nyílhat a vásárhelyi Tescoban. A héten megkerestük az áruházláncot, és arról érdeklődtünk, pontosan mikorra tervezik a nyitást, és mennyi munkatársat foglalkoztatnak majd.

A kereskedelmi cég nem cáfolta értesüléseinket, viszont csak annyit írtak, hogy „a folyamatok jelenleg is zajlanak a nyitással kapcsolatban, így részletekkel később tudnak szolgálni.”

Más, nem hivatalos forrásból azt az információt kaptuk, hogy a Media Markt július 10-re tervezi a nyitást, és mintegy 15 főt alkalmaznának a vásárhelyi áruházban.

A várakozásokkal ellentétben a recesszió egyelőre nem törte le a keresletet, az áruházlánc szárnyal: a Media Markt negyedéves jelentéséből kiolvasható, hogy a szaküzlet novemberi és decemberi forgalma is felülmúlta a várakozásokat. Április első hetében már megvolt az idei négymilliomodik látogató a műszaki áruházlánc üzleteiben. 2019 első negyedévével összehasonlítva ez alig 5 százalékos elmaradás mind a látogatószám, mind a vásárlók számának tekintetében – számolt be a minap a Világgazdaság.

HódmezővásárhelyMedia Markt